Ο πόλεμος των πληροφοριών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας. Οι δύο χώρες αποκλείουν αμοιβαία τους ιστότοπους ειδήσεών τους. Βασικά σχεδόν εκατό ιστότοποι.

Εκτός από αυτό το πρωτοφανές μπλοκάρισμα, υπάρχει ένας κυβερνοπόλεμος που μαίνεται μεταξύ των δύο χωρών. Δύο ισραηλινές εταιρείες κατασκοπίας στον κυβερνοχώρο συμμετέχουν. Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχει αποκλειστεί εντελώς στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό το μπλοκάρισμα ακολουθήθηκε γρήγορα από αρκετές δεκάδες επίσημες τουρκικές ή φιλοτουρκικές ιστοσελίδες. Η απάντηση της Άγκυρας είναι αρκετά γρήγορη: το επίσημο πρακτορείο τύπου Saudi Saudi Agency Press (SPA), η εφημερίδα Al-Hayat με έδρα το Λονδίνο που ανήκει στον πρίγκιπα Khaled Ben Sultan και δεκάδες άλλες φιλο-Σαουδικές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες λογοκρίνονται συστηματικά στην Τουρκία για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Τα τάγματα Cyberwar και οι τροχοδρόμοι λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα και στις δύο πλευρές. Η προπαγάνδα επίσης. Οι διακυβεύσεις των πολέμων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη έχουν γίνει απαραίτητες.

Σε κοντινή απόσταση, οι δύο χώρες αγωνίζονται για την ηγεσία του μουσουλμανικού κόσμου και εκεί η πρόκληση είναι τεράστια. Εκτός από τα τάγματα του κυβερνοχώρου, υπάρχει λογισμικό από την ισραηλινή εταιρεία κατασκοπείας (NSO) σε κάθε πλευρά. Είναι ένας καλός πόλεμος.

Οι δύο περιφερειακές δυνάμεις θα μπορούσαν να διασταυρωθούν μόνο επειδή η μετεωρική άνοδος της τουρκικής επιρροής (τόσο όσον αφορά το “Soft Power” όσο και το “Hard Power”) υπονόμευσε την τρομερή οικονομική επιρροή της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο χώρες είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον και φαίνεται ότι ο πρώτος υπόγειος πόλεμος μετά από ανοιχτό πόλεμο μαίνεται μεταξύ του αμερικανικού βαθιού κράτους και της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έπεισε τον Τούρκο πρόεδρο Tayep Reçep Erdogan και τον ισχυρό πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάνε ή ο MBS να τοποθετηθούν ενώ ακολουθούν παράλληλες στρατηγικές με στόχο την αποτροπή των χειρότερων σε περίπτωση νίκης για ένα ή το άλλο στρατόπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κυρίως για να προωθήσουν τα πιόνια τους.

Οι εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας συνεχίζουν να επιδεινώνονται και φτάνουν σε κρίσιμο επίπεδο. Πέρα από ένα σημαντικό ιδεολογικό χάσμα, η Άγκυρα και το Ριάντ φαίνεται να εμπλέκονται σε μια τεράστια γεωστρατηγική αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός τους συνεχίζει να εκδηλώνεται από την Τρίπολη της Λιβύης στη Μαλαισία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Πηγή strategika51.orgLoading...