Οι επίλεκτοι Έλληνες CSI σε λίγα λεπτά μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας. Δολοφονίες, ειδεχθή εγκλήματα, απαγωγές και υποθέσεις που συγκλονίζουν, είναι μερικά από τα αντικείμενα που διερευνά η επίλεκτη ομάδα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μια αντίστοιχη ομάδα ήταν για αρκετές ημέρες στα Χανιά για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου και δούλευε αθόρυβα, σε όλο το νησί. Απαρτίζεται κυρίως από ειδικούς επίλεκτους εξερευνητές του Τμήματος Εξερευνητών Αθηνών, με άριστες γνώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, βιομετρικών, ιατροδικαστικής και ανάλυσης dna. Μπορούν μέσα σε λίγες ώρες να βρεθούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και να συνδράμουν σημαντικά στο έργο των διωκτικών αρχών.

  Έρχεται από το βράδυ η κακοκαιρία «Κίρκη» -Πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες

Σημαντικό στοιχείο είναι η αποτελεσματικότητα αυτής της ομάδας, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση που να μην έχει εξιχνιαστεί σε ανάλογες υποθέσεις που έχει λάβει μέρος, με ποσοστό εξιχνίασης πάνω από 90%.

Είναι ειδικοί στην χαρτογράφηση και στην λεπτομερή αυτοψία των σκηνών εγκλημάτων, με κύριο στόχο την άντληση και ανάλυση ιχνών που οδηγούν και στην τελική εξιχνίαση.
Αυτό οφείλεται στην μεθοδικότητα, στην υπομονή, στην εμπειρία και στην δια βίου εκπαίδευση των στελεχών, που απογειώνουν τους Έλληνες CSI στους καλύτερους της Ευρώπης.

  Έως και δύο χρόνια φυλακή σε όσους ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ – Μπήκε σε ΦΕΚ η αναστολή για την Επέτειο του ΟΧΙ

Πηγές ανέφεραν ότι το κλιμάκιο του αμερικανικού FBI που βρέθηκε στα Χανιά «υποκλίθηκε» στην αρτιότητα και στην τεχνογνωσία των Ελλήνων CSI και ιδιαίτερα στις γνώσεις τους στην αξιοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων και στην διαχείρηση σκηνής εγκλήματος. Ίσως για το λόγο αυτό και η οικογένεια δεν ζήτησε ποτέ τεχνικό σύμβουλο για όλες τις διαδικασίες ερευνών.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...