Σε μια περίοδο που οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή λόγω των τουρκικών απειλών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, πλησιάζει και η περίοδος διεξαγωγής της ετήσιας άσκησης «Παρμενίων», της μεγαλύτερης πρόβας πολέμου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πολεμικές» προετοιμασίες αναμένονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο, από το Διοικητή του Δ’ΣΣ Χαράλαμπο Λαλούση και τους επιτελείς του, για την ετήσια διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2019», που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

  Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση όπως κάθε χρόνο αναμένεται να διεξαχθεί σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Μεγάλο βάρος της άσκησης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, να πέσει και φέτος στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Βόρειο κομμάτι του νομού, αφού είναι η χρονιά της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, να διενεργήσει την τελική φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί στο πεδίο βολής »ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ, Λαβάρων Διδυμοτείχου.

  Πριν χάσουμε την Αγία Σοφία, είχαμε χάσει την αξιοπρέπειά μας σαν λαός

Στρατιωτικές δραστηριότητες στα πλαίσια της άσκησης, αναμένεται να διεξαχθούν όπως και πέρυσι και στην περιοχή του Γ΄ΣΣ καθώς και της ΑΣΔΕΝ.

Το κύριο βάρος της άσκησης πέφτει στους ώμους του έμπειρου Στρατηγού Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος με τους υφισταμένους του, αναμένεται να εντυπωσιάσουν επιχειρησιακά τους πάντες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...