Μεγάλη είναι η αναβάθμιση που συντελείται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη μίσθωση των Ισραηλινών UAV Heron.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DefenceReview.gr και του Γιάννη Νικήτα η συμφωνία περιλαμβάνει 3 ολοκληρωμένα συστήματα με συνολικώς 9 ΜηΕπανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου Heron. Τα Heron θα τα αναλάβει η ΠΑ με στόχο να παρέχει συνεχή εικόνα σε Θράκη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως γνωστοποίησε η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», την παραχώρηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ελλάδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ και σκοπός τους θα είναι η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.

  D-21: Το άκρως απόρρητο drone που.. απέτυχε

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η διμερής συμφωνία προβλέπει την τριετή παραχώρηση του συστήματος στην Ελλάδα, με δυνατότητα αγοράς μετά το τέλος της εν λόγω περιόδου.

Τα drones τύπου IAI Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση απογείωσής τους, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένα ραντάρ με ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες. Παράλληλα, η επιχειρησιακή τους λειτουργία είναι εφικτή και κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των ισραηλινών drones έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κορύφωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου, όπου χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...