Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι όποια χώρα επιτεθεί στο Ιράν θα δει το έδαφός της να μετατρέπεται «στο βασικό πεδίο μάχης» της σύγκρουσης.

«Όποιος θέλει η χώρα του να μετατραπεί στο βασικό πεδίο μάχης, ας το κάνει», δήλωσε ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την Τεχεράνη. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένας πόλεμος να έρθει στο έδαφος του Ιράν».

Εξάλλου ο στρατηγός Σαλαμί υπογράμμισε ότι «ακόμη και μια περιορισμένη επίθεση, δεν θα μείνει περιορισμένη. Θα επιδιώξουμε την τιμωρία και θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή οποιουδήποτε μας επιτεθεί».

  Κάλεσμα Χαφτάρ για γενικό ξεσηκωμό κατά του «Τούρκου κατακτητή»

Σε ανάλογες απειλές είχε προχωρήσει την Πέμπτη και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, που έκανε λόγο για γενικευμένο πόλεμο, σε περίπτωση που δεχθεί στρατιωτικό πλήγμα από τις ΗΠΑ ή τη Σαουδική Αραβία. «Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν θα διστάσουμε να υπερασπιστούμε το έδαφός μας», είχε πει ακόμη.

Σε νέες δηλώσεις του, το Σάββατο, ο Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να στερήσουν από τον μέσο Ιρανό την πρόσβαση σε φάρμακα και τρόφιμα, με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν.Loading...