Πως η Χρυσή Αυγή σε 1 έτος από τώρα μπορεί να είναι το πλουσιότερο ελληνικό κόμμα

Διαβάζουμε στην ανάλυση του bankingnews.gr μια λεπτομέρεια, που πιθανότατα όπως όλα δείχνουν θα κάνουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής πλούσιο. Αυτό φυσικά θα αλλάξει και πολλά δεδομένα στην πολιτική σκηνή της χώρας..

Πως θα συμβεί αυτό;

Ως γνωστό όλα τα κόμματα λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση τόσο από την ελληνική βουλή όσο και από το ευρωκοινοβούλιο.
Όλα αυτά τα χρόνια με το πρόσχημα της δίκης και της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης δεν καταβάλλεται καμία επιχορήγηση στην Χρυσή Αυγή.

Το συνολικό ποσό ίσως να υπερβαίνει τα 8 εκατ ευρώ και το οποίο αντιστοιχεί στην επιχορήγηση του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια που δεν καταβάλλεται.
Επειδή τα 8 εκατ ευρώ υποχρεωτικά πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ όταν θα αποφανθεί το δικαστήριο η Χρυσή Αυγή μπορεί να ειπωθεί ότι θα είναι το πλουσιότερο πολιτικό κόμμα, χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Θα μπορεί με ένα τέτοιας κλίμακας προϋπολογισμό π.χ. να πληρώσει τηλεοπτικό χρόνο να παρουσιάσει τις πολιτικές της θέσεις, να προβάλλει στα μέσα ενημέρωσης τις θέσεις της.

Ίσως τότε τα μέσα ενημέρωσης να παραμερίσουν τα επιχειρήματα περί φασισμού και να αντιμετωπίσουν την Χρυσή Αυγή πιο θεσμικά.
Βέβαια το πιθανότερο σενάριο η Χρυσή Αυγή να μην υιοθετήσει αυτή την στρατηγική και να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο μη αποδεχόμενη συναλλαγή με μέσα ενημέρωσης που την έχουν συστηματικά συκοφαντήσει χωρίς να της δίνουν την δυνατότητα του αντιλόγου.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

bankingnews