Πως να φτιάξετε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών

Με την έλευση του κορονοϊού όλοι τρέχουν να αγοράσουν αντισηπτικά και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές ελλείψεις στην αγορά και σίγουρα με τον καιρό θα μεγαλώνουν.

Eάν δεν μπορείτε να αγοράσετε αντισηπτικό γιατί έχει εξαντληθεί, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας στο σπίτι.
Βέβαια, θα χρειαστεί μια μικρή «βόλτα» μέχρι το φαρμακείο της γειτονιάς σας ή ένα διαδικτυακό κατάστημα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα συστατικά για τη συνταγή για αντισηπτικό χεριών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «συνταγές» για αντισηπτικά χεριών που θα συναντήσετε μπορεί να διαφέρουν λίγο μεταξύ τους. Το βασικό όμως είναι να δημιουργήσετε ένα μίγμα που θα περιέχει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα ή περισσότερο.

Συνταγή για αντισηπτικό χεριών
Συστατικά:

Οινόπνευμα 91% ή περισσότερο
Αλόε βέρα ή γλυκερίνη
Αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
Μπολ και κουτάλι
Μπουκάλι ή δοχείο αποθήκευσης
Χωνί (προαιρετικά)
Παρασκευή

Αναμίξτε 2/3 του φλυτζανιού οινόπνευμα με 1/3 του φλυτζανιού αλόε βέρα ή γλυκερίνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμιχθούν.
Προαιρετικά προσθέστε 5-10 σταγόνες αιθέρια έλαια.
Βάλτε το μίγμα σας με το σπιτικό αντισηπτικό χεριών σε μπουκάλι
Αξίζει να έχετε υπόψη σας ότι οι αναλογίες είναι πολύ σημαντικές. Για να φτιάξετε ένα αντισηπτικό με 60% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα πρέπει να αναμίξετε 2/3 οινόπνευμα 91% με 1/3 μαλακτικό χεριών (αλόε βέρα ή γλυκερίνη).

Εάν θέλετε το αντισηπτικό σας πιο ισχυρό, να έχει δηλαδή 68% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, αναμίξτε 3/4 του φλυτζανιού οινόπνευμα με 1/4 μαλακτικό χεριών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputnik.gr