Εσοδα 3 τρισ. εκτιμούν οι Τούρκοι πως κρύβουν τα κοιτάσματα της περιοχής

Σε εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Λιβύη, βάζοντας φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, ο Ερντογάν, χρησιμοποιεί την Λιβύη προκειμένου να του παραχωρήσει κάποιο οικόπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή για να γίνουν σεισμογραφικές έρευνες.

Ομως, εάν η Άγκυρα επιλέξει να θέσει σε εφαρμογή αυτό το σενάριο, τους επόμενους μήνες τότε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος νότια της Κρήτης.

  Προκλητική διέλευση Τουρκικού πολεμικού πλοίου από την Ψέριμο - αποκλειστικό βίντεο

Ορισμένες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί ήδη το οικόπεδο, ενώ οι εκτιμήσεις στην Τουρκία ανεβάζουν τα έσοδα από τα κοιτάσματα της περιοχής στα 3 τρισ δολάρια.

Στο μεταξύ ο τύπος στην Τουρκία θριαμβολογεί γράφοντας «επικρατεί πανικός στην Ελλάδα», ενώ ο διεθνολόγος κ. Φίλης, προτείνει ως «αντίποινα» στην Τουρκία την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία και την Ιταλία. Σε ένα πρώτο βήμα ήδη ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το ζήτημα.

  Οι Τούρκοι έδωσαν φωτογραφίες του Oruc Reis με πολεμικά πλοία

Τουρκικά ΜΜΕ: Πανικόβλητη η Ελλάδα λόγω Λιβύης

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει ως πρώτο θέμα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Το ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται ως «όλοι σε πανικό», αναφέρεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Σε παρόμοιο τόνο -και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου Ερντογάν- η Hurriyet υποστηρίζει ότι πλέον «η Ελλάδα εκβιάζει τη Λιβύη», κάνοντας ειδική μνεία στην προειδοποίηση που απηύθυνε το ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνας.Loading...