Πράσινο φως Τράμπ στο ναυτικό: “Bουλιάξτε ιρανικά στρατιωτικά σκάφη, σε περίπτωση παρενόχλησης”

Πράσινο φως Τράμπ: «Έχω δώσει οδηγίες στο Ναυτικό των ΗΠΑ να βουλιάζει και να καταστρέφει κάθε ένοπλο ιρανικό σκάφος, εφόσον αυτό παρενοχλεί τα πλοία μας» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, στο Twitter.

​Το αμερικανικό Ναυτικό έχει επανειλημμένως παραπονεθεί για περιστατικά, κατά τα οποία φερόμενα ιρανικά πλοία προσεγγίζουν σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση αμερικανικά πολεμικά πλοία, τα οποία περιπολούν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Στις 15 Απριλίου, χαρακτηριστικά, ο αμερικανικός στρατός κατήγγειλε ότι 11 σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης παρενόχλησαν αμερικανικά πλοία στα βόρεια τμήματα του Περσικού Κόλπου.

Ο Τραμπ, μάλιστα, έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και κατά το πρόσφατο παρελθόν, ζητώντας από τον πρώην υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, να καταρτίσει σχέδιο αντιμετώπισης των ιρανικών σκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά πλοία περιπολούν στη θάλασσα του Περσικού Κόλπου, με το επιχείρημα της προστασίας των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης κλιμακώθηκε σημαντικά τον Μάιο του 2019, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη «ομάδας κρούσης» για την αντιμετώπιση της «ιρανικής απειλής».

Ακολούθησε μια σειρά μυστηριωδών επιθέσεων σαμποτάζ, επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, αλλά και η κατάρριψη αμερικανικού drone στα Στενά του Ορμούζ.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.gr