Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επικυρώσει τα έγγραφα για την αγορά των 18 μαχητών Rafale, γαλλικής παραγωγής, και την επέκταση των θαλάσσιων ζωνών της στο Ιόνιο Πέλαγος πριν από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται ως νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει η ιταλική «Agenzia Nova».

Το δημοσίευμα που επικαλείται ελληνικές πηγές σημειώνει ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση της παράκτιας ζώνης της Ελλάδας από 6 σε 12 ναυτικά μίλια από το νησί της Κέρκυρας στο ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα και η ψηφοφορία στην ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου.

  "Φορτώνεται" με φονικούς Exocet ο "ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" - "Ασπίδα" στο Αιγαίο - "Κρύος ιδρώτας" στην Άγκυρα

Το νομοσχέδιο θα αποδείξει ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να επεκτείνει την παράκτια περιοχή της σε 12 ναυτικά μίλια και στην υπόλοιπη χώρα.

Αντίθετα, το νομοσχέδιο για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών θα παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, με σκοπό την επικύρωσή του την Πέμπτη.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί πιθανότατα θα ταξιδέψει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα για να υπογράψει τη σύμβαση αγοράς για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

  Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία σε συνεργασία για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην Αν.Μεσόγειο

echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...