Στο στόχαστρο της ΜΙΤ τα ελληνικά νησιά

Οι ενδείξεις εδώ και μεγάλο διάστημα είναι πολλές και δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα κατασκόπων παντός είδους στα νησιά μας, ειδικά τους φετινούς καλοκαιρινούς αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες, με κύρια ενασχόληση την φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση ελληνικών στρατιωτικών υποδομών.

Τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό, ένας Πολωνός υπήκοος 42 ετών, ο οποίος συνελήφθη στην νήσο Χάλκη από άνδρες του τοπικού αστυνομικού σταθμού, αφού διαπιστώθηκε να έχει προβεί σε ενδελεχή φωτογράφιση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στο νησί.

Στην κατοχή του Πολωνού, ο οποίος φέρεται να κάνει «διακοπές» στα ελληνικά νησιά, βρέθηκε και κατασχέθηκε μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος drone με φωτογραφική μηχανή που περιείχε σχετικές φωτογραφίες.

  O Χάρτης της Σεβίλλης: Πού «πατούν» οι Αμερικανοί για να στηρίξουν τους Τούρκους

Από το 2017 είναι γνωστό στις ελληνικές ασφαλείας η δράση πολλών Ευρωπαίων κυρίως πολιτών μέσης ηλικίας, η οποία αφορά την εκτεταμένη συλλογή πληροφοριών ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κυρίως στα αποκαλούμενα νησιά μας «πρώτης γραμμής» για λογαριασμό της Τουρκίας.

Ένας μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων Δυτικοευρωπαίων που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα σε πολλά πανέμορφα νησιά στο Αιγαίο, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των περιβόητων τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και κάποιοι από αυτούς αναλαμβάνουν έναντι αδράς αμοιβής, ειδικές κατασκοπευτικές αποστολές κατά ελληνικών στρατιωτικών υποδομών.

Αυτό το γεγονός πλέον έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, λόγω και του μεγάλου αριθμού τουριστών που κατακλύζουν την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.
Στην χώρα μας έχουμε δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά κατασκοπείας που στη συντριπτική πλειονότητά τους παραμένουν και μετά την ανακάλυψή τους μυστικά.

  Ερντογάν σε Μακρόν: "Μην υποστηρίζεις τους Έλληνες"

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο έχουμε εμπλοκή ατόμων που είτε ως πρόσφυγες, είτε ως εθελοντές ΜΚΟ, είτε ως τουρίστες συλλέγουν στοιχεία και φωτογραφίες που αποστέλλονται στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες επί αμοιβής.

Ειδικά φέτος με την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών και προκλήσεων, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας εντόπισαν αφανείς δράσεις ορισμένων ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στις ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, η ΜΙΤ και η δράση της στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

πηγήLoading...