Οι Ελληνικές δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση στα σΰνορα του Έβρου.

Υπό τον απόλυτο έλεγχο των ελληνικών Αρχών βρίσκεται η συνοριακή γραμμή στον Εβρο, ενώ την ίδια ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ ότι υπάρχει αθρόα κίνηση μεταναστών και προσφύγων με σκοπό να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, η Τουρκία επιχειρεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στον Εβρο.

Σημειώνεται ότι η κινητικότητα καταγράφηκε τέσσερα σημεία: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό. Οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν, πάντως, σε επιφυλακή, καθώς τα γνωστά κυκλώματα διακινητών φαίνεται ότι συνεχίζουν να προωθούν έναν μικρό αριθμό μεταναστών από τα περάσματα του ποταμού.

Οπως μετέδωσε το Open TV που βρίσκεται επί τόπου, υπήρξαν απόπειρες τη νύχτα να περάσουν κάποιοι με βάρκες στις Φέρες, υποβοηθούμενοι από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, ωστόσο, απετράπη η είσοδός τους.

  Στρατηγός ε.α. Ν. Ταμουρίδης : Οι «λαγοί» της προδοσίας!

Κάτι οργανωμένο πάντως δεν υπάρχει, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα που αναμενόταν η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, είχαν αναπτυχθεί στρατιωτικές κι αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να περιορίσουν τον κίνδυνο να μπει κάποιος παράνομα στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενος τα «φουσκωμένα» νερά του ποταμού Εβρου, αλλά και την πυκνή βλάστηση που προσφέρει «καμουφλάζ».

Το Evros-news.gr ανέφερε χθες βράδυ ότι υπήρχαν δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως το EDIRNE TV που ανέφεραν ότι κάποιοι λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν με βάρκες κατά μικρές ομάδες στον Έβρο, τώρα που επιτράπηκε ξανά η κυκλοφορία στην Τουρκία λόγω χαλάρωσης μέτρων κορονοϊού.

Έδειχναν μάλιστα σε ΒΙΝΤΕΟ κάποιους να το επιχειρούν, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν όντως αυτό το επιχείρησαν χθες ή είναι παλαιότερα πλάνα. Δεν ανέφεραν όμως τίποτα ούτε για λεωφορεία που μετέφεραν από την Κωνσταντινούπολη στην Αδριανούπολη κόσμο, ούτε τίποτε άλλο που “ανακάλυψαν” τοπικά σάιτ του Έβρου.

  Γαλλική πολεμική φρεγάτα ανοιχτά της Πάφου μήνυμα προς την Τουρκία (εικόνα)

Τα διέψευσε όλα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ

Κι ενώ το θέμα… φούντωσε, όπως είναι φυσικό, με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά κανάλια που ανέλαβαν… δράση ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους αρχικά ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

Αυτοί μίλησαν για κινητικότητα στην πλευρά της Τουρκίας που όμως είναι συνεχόμενη εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση κοντά στα σύνορα και πολύ περισσότερο για χιλιάδες λαθρομετανάστες που αναφέρονται.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Επίσης επεσήμαναν ότι οι αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται και παραμένουν πάντα σε αυξημένη ετοιμότητα και η χθεσινοβραδινή ήταν μια πολύ ήσυχη νύχτα, με ελάχιστες απόπειρες εισβολής μέσω του ποταμού.Loading...