Ο Τούρκος πρόεδρος σε παρέμβασή του στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος κάλεσε σε διάλογο την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως είπε η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στο συνέδριο του κόμματός του AKP.

  Αποκαλυπτικό: Πόσοι μετανάστες κατοικούν στην Αθήνα;

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη», διαβεβαίωσε.

«Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε ο ίδιος λίγες ώρες μετά τη νέα προκλητική και παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για τις έρευνες του Oruc Reis.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

  Δένδιας: Καμία συζήτηση για εθνική κυριαρχία και αποστρατικοποίηση των νησιών

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

protothema.grLoading...