Προκαλούν την κοινή γνώμη οι συγκοινωνιολόγοι! Βγάζουν…τρελό τον κόσμο που ταλαιπωρείται από τον Μεγάλο Περίπατο

Οι οδηγοί αναγκαστικά συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του δήμου Αθηναίων και ακολουθούν εναλλακτικές οδούς για να φτάσουν στον προορισμό τους, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου»…

Η εικόνα της περασμένης Δευτέρας με τις χαοτικές ουρές επαναλήφθηκε χθες με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από πορεία την των υγειονομικών, η οποία σε συνδυασμό με τις εργασίες δημιούργησε για μια ακόμη ημέρα ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ ταλαιπωρίας για τους οδηγούς.

Τι λένε οι συγκοινωνιολόγοι για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Ωστόσο, μιλώντας για τα παρατράγουδα του «Μεγάλου Περιπάτου», της αστικής παρέμβασης που αλλάζει τα δεδομένα στο ιστορικό κέντρο, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, Γιώργος Γιαννής τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

«Οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2’30” στα 5′, εν τέλει είχαμε 4,8 λεπτά. Το είχαμε προβλέψει αυτό. Και μιλάμε για καθυστέρηση 2 λεπτών και κάτι καθυστέρηση, αυτό είναι όλο κι όλο», είπε ο καθηγητής Γιαννής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συγκοινωνιολόγοι παρατηρούν καθημερινά αισθητή βελτίωση, καθώς, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, οι μεταφορικές συνήθειες οδηγούνται σε τροποποιήσεις και οι οδηγοί ακολουθούν τις υποδείξεις.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της αυξημένης κίνησης που προκάλεσαν οι εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αποτέλεσε βασικό θέμα που συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «δεν ήταν ευχάριστο το πρόβλημα που προκλήθηκε. Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες και η ομάδα των συγκοινωνιολόγων παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

crashonline.gr