Προκλητική η Yeni Safak για τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: «Τι πίνεις Δένδια…»

«Απειλές πολέμου προς την Τουρκία» βλέπει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια από την Ουάσινγκτον – Χαρακτηρίζει «αλαζόνα» τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών

Με τον προκλητικό τίτλο «Τι πίνεις Δένδια», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομολογό του, Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον.

Παρουσιάζοντας την δική της ερμηνεία για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, που χαρακτηρίζει «αλαζόνα», η εφημερίδα υποστηρίζει πως «ο Δενδιας απείλησε την Τουρκία», δηλώνοντας παράλληλα πώς «η Ελλάδα είναι έτοιμη για Πόλεμο».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για επικινδυνες καταστάσεις που μπορούν να διαμορφωθούν και πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Το δημοσίευμα μιλάει για «αλαζονικές δηλώσεις» του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε σε απειλές που δέχεται η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας αναφορά και στην απειλή του casus belli.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

protothema.gr