Προκλητικός Τατάρ: Εδώ και αιώνες ο τουρκοκυπριακός λαός διοικούσε την Κύπρο!

«Είμαστε οι εκπρόσωποι του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο»

Περιοδεία στην Τουρκία κάνει το μαντρόσκυλο του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, που βρήκε φυσικά την ευκαιρία για προπαγάνδα. Σε συνάντησή του με τον νομάρχη της Αλεξανδρέττας δήλωσε ότι άνθρωποι από περιοχές της Αλεξανδρέττας εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο μετά το 1974 και υπήρξε μια συγχώνευση μεταξύ τους, εννοώντας φυσικά τους άποικους που έστειλε η Τουρκία μετά την εισβολή.

Μίλησε δεν και για τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Τουρκίας, να εξηγήσουν μετά το άνοιγμα του Βαρωσιού στον ΟΗΕ και στα κράτη ότι συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να γίνει μόνο στο επίπεδο δυο ίσων κρατών!

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος. Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Στην Κύπρο είστε είτε Τούρκοι είτε Έλληνες. Εδώ και αιώνες ο τουρκοκυπριακός λαός συνέχισε την ύπαρξή του εκεί κατά την οθωμανική περίοδο πάντα ως διοικούντες την Κύπρο. Κατά την διάρκεια της βρετανικής περιόδου ζήσαμε κάποιες δυσκολίες, όμως δεν μπήκαμε κάτω από τον ζυγό των Ελλήνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα, επομένως, έχουμε αφήσει πίσω μας αυτές τις ίντριγκες της ομοσπονδίας, τον κίνδυνο στον οποίο θα μας έσερνε η ομοσπονδία, που θα μας έπαιρνε μάλιστα στην προ του 1974 περίοδο».

  Πλήγμα στην Τουρκία – Ο Ερντογάν παγώνει τα εξοπλιστικά προγράμματα λόγω λιτότητας

Σημειώνοντας ότι επιθυμία των Τουρκοκυπρίων είναι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας και της παρουσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί.

Ο Τατάρ μίλησε και στο Φόρουμ για τα ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου πάλι είπε για δυο λαούς και για δυο κράτη, ότι το ψευδοκράτος έχει βαθιές ρίζες και ότι «αυτή την στιγμή αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του τουρκικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο», για να αντισταθούν σε αυτούς που έχουν σκοπό να τους αφανίσουν από την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

newsbreak.gr