Προκλητικός Τσίπρας για την τραγωδία στο Μάτι: Έμαθα για τους νεκρούς όταν έκλεισαν οι κάμερες

Ο Τσίπρας σε συνέντευξή στο ΣΚΑΙ μίλησε και για τις δραματικές ώρες που καιγόταν το Μάτι και συγκεκριμένα για τη στιγμή που βρισκόταν ο ίδιος στο συντονιστικό κέντρο.

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Όχι δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα νεκροί. Φεύγω αμέσως από την εκδήλωση.

Μπαίνω στο αεροπλάνο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Εκείνη την ώρα είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω πίσω γιατί η καταστροφή είναι μεγάλη».

«Έφτασα με το αεροσκάφος και προσγειώθηκα. Πέρασα από πάνω από την περιοχή και είδα μία εικόνα που ήταν συντριπτική. Προφανώς δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση, δεν υπήρξε εκκένωση, αν έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους ή δεν έχουν χάσει τη ζωή τους.

Βρέθηκα σε μία διαδικασία όπου από το αεροπλάνο χωρίς να έχω εικόνα βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, ομολογώ ότι δεν είχα εικόνα καν εκείνη την ώρα αν βγαίνει αυτό δημόσια ή αν δεν βγαίνει αυτό δημόσια. Την ζωντανή σύνδεση. Εγώ δεν είχα εικόνα. Όχι», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη είναι ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα ή δύο ανθρώπους οι οποίοι από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Αυτό το είχα ως πληροφορία. Πρόλαβα να τη συλλέξω από τη στιγμή που βγήκα από το αεροπλάνο μέχρι τη στιγμή που πήγα σε αυτή τη σύσκεψη», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι έχω την αίσθηση ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία κάμερας και της ζωντανής σύνδεσης παγώσανε και δεν μου ήταν τίποτα εκείνη την ώρα. Όταν έφυγε η κάμερα τους λέω γιατί είστε έτσι; Τι έχει γίνει; Πείτε μου. Και μου λένε ότι ξέρετε κ. πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter