Προς διπλωματικό επεισόδιο οδεύουν Βιέννη και Άγκυρα. Εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, καθώς οπαδοί των ”Γκρίζων Λύκων” κάνουν συνεχόμενες επιθέσεις κατά Κούρδων.

Την επόμενη μέρα διάφορες οργανώσεις διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Γκρίζων Λύκων. Αλλά εμφανίστηκαν και πάλι εκατοντάδες υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων, πολύ περισσότεροι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι ξανά επιτέθηκαν στην πορεία, αναγκάζοντας το πλήθος να υποχωρήσει.

Στη συνέχεια οι Γκρίζοι Λύκοι «βομβάρδισαν» γραφεία Κούρδων με πυροτεχνήματα, ενώ προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτήριο που στεγάζονται. Σημειώνεται ότι η Αυστρία έχει θέσει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων από το Φεβρουάριο του 2019 – μαζί και τη χαρακτηριστική χειρονομία τους, την υψωμένη γροθιά με προτεταμένο δείκτη και μικρό δάχτυλο.

  Το Twitter κατηγορεί την κυβέρνηση της Ουγκάντα για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Οι Κούρδοι πέρασαν στην αντεπίθεση καίγοντας τουρκικές σημαίες, ενώ με εντολή Κουρτς, οι δυνάμεια ασφαλείας έχουν ”λιώσει” στο ξύλο τους Τούρκους, ενώ έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις.

Αυτές οι εικόνες εξόργισαν την Άγκυρα και σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ θα καλέσουν για εξηγήσεις τον Αυστριακό Πρέσβη, ενώ σκέφτονται ακόμα και την απέλασή του!

https://twitter.com/ISCResearch/status/1277163136982880256?s=19

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

mikrometoxos.grLoading...