Ραγδαίες οι εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης, με τη μάχη γύρω από την Τρίπολη “να ανάβει” και τις δύο πλευρές (LNA, GNA) να κάνουν τις κινήσεις τους για να βρεθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος μεσαίας εμβέλειας Buk (M1-2 ή M2) μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Al-Jufra (στην κεντρική Λιβύη) της Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης, για να την προστατεύσουν από τις εισερχόμενες αεροπορικές επιθέσεις των τουρκικών μαχητικών F-16!

Πολλά συστήματα Pantsir S1E που ανήκαν προηγουμένως στον στρατό των ΗΑΕ βασίζονται ακόμη εκεί αναφέρει το newsbreak.gr

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακατέλαβαν περιοχή νοτιοανατολικά της Τρίπολης

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες υπέστησαν πολλές ήττες, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακατέλαβαν την κοινότητα Αλ Ασάμπια, στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

  Εμπάργκο από τουριστικό γραφείο στις εκδρομές προς την Τουρκία !

Η περιοχή αυτή ήταν μέχρι τώρα υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζώνης Αλ Ασάμπια σήμερα το πρωί, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών», έγραψε στο Facebook ο Άχμαντ αλ Μισμάρι, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν την είσοδο των δυνάμεων του Χάφταρ στην πόλη, η οποία απέχει 120 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, την έδρα της GNA.

Αμερικανός διπλωμάτης εξεφρασε τον φόβο ότι η κατάσταση στην Λιβύη μπορεί να ξεφύγει εάν επιλέξει η Ρωσία την κλιμάκωση.

  ΗΠΑ: Καίγεται το πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard στη ναυτική βάση San Diego

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τoυ Anadolu Agency «οι παράνομες δυνάμεις του Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη έχουν ξεκινήσει πολλές επιθέσεις για να καταλάβουν την Τρίπολη, την πρωτεύουσα του έθνους, με περισσότερους από 1.000 θανάτους».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Η αποστολή της Λιβύης των Ηνωμένων Εθνών έχει εκφράσει συχνά την ανησυχία της για τους θανάτους πολιτών που προκαλούνται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ. 
Στις αρχές Μαΐου, η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSML) δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ για τις συνεχιζόμενες αδιάκριτες επιθέσεις και τη στόχευση αμάχων σε κατοικημένες περιοχές και την αύξηση των αμάχων από τη χρήση πυραύλων και πυροβολικού, καθώς και από στοχευμένες δολοφονίες από δυνάμεις που συνδέονται με τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης» (LNA)».Loading...