Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία: Καιγόταν κόσμος και αυτοί έριχναν πυροτεχνήματα

A crowd of people at the beach evacuate from the bushfires at Batemans Bay, Australia December 31, 2019 in this still image taken from social media video. INSTAGRAM @LAPPINGTHEISLAND via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. TPX IMAGES OF THE DAY

Μια από τις πιο καταστροφικές περιόδους πυρκαγιών στην ιστορία της ζει τους τελευταίους μήνες η Αυστραλία – Παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια την ώρα που η μισή χώρα βρίσκεται στο έλεος των δασικών πυρκαγιών, κανονικά διεξήχθη το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι του Σίδνεϊ

Χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας την Τρίτη για να γλιτώσουν από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που απειλούν πολλές παραθαλάσσιες πόλεις, με την κυβέρνηση να κινητοποιεί σκάφη του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα για να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης και εκκένωσης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη βοήθεια των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, καθώς των πυροσβεστικών των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ οι αρχές επιβεβαίωσαν πως δύο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους το βράδυ- με τους νεκρούς από τις φωτιές από τις αρχές του Οκτωβρίου να ανέρχονται συνολικά πλέον στους 11.

  Σουδάν: Στρατιωτικό πραξικόπημα - Υπό κράτηση ο πρωθυπουργός

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα, παρότι ο καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις έχει κοκκινίσει τον ουρανό.

Το προγραμματισμένο θέαμα διεξήχθη κανονικά παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

tanea.gr