Σπίτια έχουν καεί στο χωριό Κερί από τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο όπως ανέφερε ο δήμαρχος μιλώντας στο One Channel. Στο νησί μεταβαίνει Ειδική Ομάδα Πρώτης Απόκρισης ενώ C-130 μεταφέρει πάνω από 110 πυροσβέστες και 30 οχήματα.

Άσχημη συνεχίζει να είναι η εικόνα στη Ζάκυνθο με την πυρκαγιά να εξακολουθεί να μαίνεται. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για πιθανή συνέχεια της φωτιάς και κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Στις 14:00 υπήρξε αποχή από τα εναέρια μέσα για ανεφοδιασμό», κάτι που συνέβαλε αρνητικά στην εξέλιξη της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες δύο ώρες, επιχειρούν πτητικά μέσα στο σημείο, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

  Και όμως κάποτε φτιάχναμε αυτοκίνητα! Η άδοξη ιστορία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Σύμφωνα με το δήμαρχο έχει ήδη εκκενωθεί το χωριό Κερί, όχι όμως και το χωριό Αγαλάς. Επίσης, στο Κερί δύο σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ κάποια ξενοδοχεία έχουν υποστεί υλικές ζημιές. Η απομάκρυνση, ωστόσο, των κατοίκων ήταν έγκαιρη, κατά συνέπεια δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε αντιμετωπίστηκαν αναπνευστικά προβλήματα.

Με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας κάτοικοι και τουρίστες έχουν μεταφερθεί με πούλμαν σε ασφαλές σημείο όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Τέλος, ο κ. Αρετάκης έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, ενώ εξέφρασε και φόβο για τυχόν αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  Όχι στα τουρκικά σήριαλ… οι τηλεθεατές έχουν τη δύναμη στα χέρια τους

πηγή onetvLoading...