Κόλαση φωτιάς από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει δασικές, πευκόφυτες εκτάσεις κοντά στο χωριό Νίψα Αλεξανδρούπολης, έχοντας μέτωπο 3 χιλιομέτρων.

Οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 7 μποφόρ, οι φλόγες που ξεπερνούν τα 20 μέτρα ύψος και το δύσβατο της περιοχής, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν σημάνει συναγερμό. Δυνάμεις από όλο τον Έβρο και την γειτονική Κομοτηνή, μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αντιπεριφέρειας Έβρου, βρίσκονται ήδη στην περιοχή και δίνουν “μάχ稔 με τις φλόγες, προσπαθώντας να σταματήσουν την καταστροφική μαζί τους.

  Θύμα επίθεσης διασώστης του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη – Του επιτέθηκαν 30 άτομα

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τους Αντιδημάρχους, ενώ έφτασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Παράλληλα και οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν μηχανήματα και υδροφόρες μαζί με στρατιώτες, ώστε να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

“Μάχη” με τις φλόγες για να μην πλησιάσουν στο χωριό Νίψα

Αν και είναι νωρίς για απολογισμό της καταστροφής, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον υδροταμιευτήρα που τροφοδοτεί με νερό την Αλεξανδρούπολη, αφού η φωτιά καίει ακριβώς πάνω από αυτόν και οι στάχτες με τα αποκαίδια πέφτουν σε αυτόν.

  Ο «Ιανός» ένας από τους ισχυρότερους Μεσογειακούς Κυκλώνες που έχουν καταγραφεί από το 1969

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ήδη ειδοποιηθεί και θα φτάσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Αεροπλάνα “Πετζετέλ” και “Καναντέρ” και πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ από την Αθήνα αναμένονται και δασοκομάντος για να συμβάλλουν στις προσπάθειες.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

evros-newsLoading...