«Αποκάλυψη» από επιδρομή ακρίδων στη Σαρδηνία

Μέχρι τώρα, οι ακρίδες της αποκάλυψης έχουν καταστρέψει 2.500 εκτάρια (6.200 στρέμματα) γεωργικής γης στην επαρχία Nuoro, μεταξύ των πόλεων Ottana και Orani.

Ο ιταλικός γεωργικός οργανισμός Coldiretti έχει ζητήσει κυβερνητική βοήθεια για την καταπολέμηση της πανώλης. » Υπάρχουν εκατομμύρια στην ύπαιθρο » , προειδοποίησε ο σύλλογος Ιταλών αγροτών Coldiretti σε δήλωση τη Δευτέρα.

» Οι ακρίδες εμφανίζονται σε ακαλλιέργητη γη, αλλά στη συνέχεια πηγαίνουν στην καλλιεργούμενη γη για φαγητό » , ανέφερε η ομάδα, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά για να διορθωθεί η κατάσταση. Τουλάχιστον 12 αγροκτήματα έχουν πληγεί, με βοσκότοπους ερειπωμένους.

Ο κ. Coldiretti φοβάται ότι μπορεί να είναι πολύ αργά για τη φετινή καλλιέργεια, αλλά πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για το επόμενο έτος.
» Είχαμε ξηρασία το 2017 και πολλή βροχή το 2018, το ιδανικό κλίμα για τις ακρίδες να βγουν από την αγρανάπαυση και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε καλλιεργούμενα πεδία για φαγητό » , δήλωσε ο Michele Arbau από την ομάδα λόμπι. » Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι ‘αυτό φέτος. »

Η εισβολή των τροπικών ακρίδων έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως η χειρότερη στην περιοχή σε 60 χρόνια.

Στην ηπειρωτική χώρα, η Βόρεια Ιταλία καταπολεμά επίσης μια πληγή από καφετιά μαρμαρωμένα σκουλήκια, τα οποία καταστρέφουν αχλάδια οπωροφόρων δέντρων, πρόσθεσε ο Coldiretti.

https://www.youtube.com/watch?v=JZqJy0tnR3g

http://corfiatiko.blogspot.com