Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η εξιχνίαση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις υπόπτους που είχαν μπει στο επίκεντρο των ερευνών, φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην απώλεια οπλισμού και πυρομαχικών.

Η ΕΥΠ βρήκε τους δράστες που έκλεψαν το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Alpha, πρόκειται για έναν υπαξιωματικό που συνεχίζει να υπηρετεί και που κατά την ανάκριση, φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του. Οι υπόλοιποι δύο που ανακρίνονται έχουν αποστρατευτεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα στοιχεία
Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, φαίνεται πως έχουν «δέσει» τις κατηγορίες εναντίον τους, με βάση, μαρτυρία, οπτικό υλικό, αλλά και από στοιχεία από τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία έχουν ανοίξει για να βρεθούν στοιχεία από την επίμαχη περίοδο, δηλαδή πριν ένα περίπου χρόνο.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων.

  Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει νέους καταυλισμούς λαθρομεταναστών σε Σάμο, Κω, Λέρο, Λέσβο, Χίο

Έως τώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αξιωματικός και τα δύο κατώτερα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν στην επίμαχη αποθήκη όπου απωλέσθη το στρατιωτικό υλικό.

Μαρτυρία – «κλειδί»

Την ίδια ώρα υπάρχουν μαρτυρίες τουλάχιστον δύο ή τριών στελεχών που φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικές..

Ιδιαίτερα μία μαρτυρία, φαίνεται να οδηγεί στη «λύση» του μυστηρίου της υπόθεσης.

Το χρονικό σημείο – κλειδί για την εξιχνίαση της κλοπής, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, είναι ο Σεπτέμβριος του 2018, όταν έγινε και η τελευταία αξιόπιστη καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού, στο πλαίσιο της αλλαγής διαχειριστή στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ) της Λέρου.

Από την καταμέτρηση εκείνη δεν είχε προκύψει καμία απώλεια.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την απογραφή, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω μαρτυρία που επικαλείται η «Καθημερινή», ο απελθών διαχειριστής μαζί με δύο άνδρες που υπηρετούσαν στα Ο.Υ.Κ επεσκέφθησαν τον νέο διαχειριστή που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά του και του ζήτησαν να τους παραχωρήσει πρόσβαση (τα κλειδιά και τους απαραίτητους κωδικούς) στην αποθήκη προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οπλισμός.

  Παράνομοι "μετανάστες" επιτέθηκαν στο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου!

Οι διενεργούντες την έρευνα, επικεφαλής της οποίας είναι η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, φέρεται λοιπόν να καταλήγουν ότι η κλοπή του υλικού πιθανότατα συνέβη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενώ αξιολογείται ως πολύ πιθανή η εμπλοκή των τριών προσώπων

Ετσι, τόσο ο πρώην διαχειριστής όσο και οι δύο πρώην υπηρετούντες στα Ο.Υ.Κ, αναζητούνται πλέον προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις.

Ως πιθανότερο κίνητρο της κλοπής αναφέρεται αυτό της λαθρεμπορίας οπλισμού. Αλλωστε προ διετίας είχε αποκαλυφθεί υπόθεση κλοπής 280.000 λίτρων πετρελαίου από τις δεξαμενές της ίδιας μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού, στη Λέρο.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, εκείνη η υπόθεση λαθρεμπορίας είχε αποκαλυφθεί όταν η φρεγάτα «Θεμιστοκλής», που είχε καταπλεύσει στη Λέρο για ανεφοδιασμό, φόρτωσε 90.000 αντί για 240.000 λίτρα, καθώς η δεξαμενή της ΥΝΤΕΛ ήταν άδεια,

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Την εξέλιξη της έρευνας παρακολουθεί επιπλέον κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, που έχει μεταβεί από την Τρίτη στο νησί, όπως επίσης και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.Loading...