Ρεσάλτο των Ιρανών σε πλοίο στον Περσικό Κόλπο: «Μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο» λέει η Τεχεράνη

Ξένο δεξαμενόπλοιο κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, επειδή «μετέφερε έναν τόνο λαθραίου πετρελαίου στο νησί Λαρκ στον Περσικό Κόλπο», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε το πλήρωμά του πλοίου βρίσκεται υπό κράτηση με την κατηγορία του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Η σύλληψη του δεξαμενοπλοίου έγινε την Κυριακή νότια του νησιού στο Στενό του Χορμούζ, επιβεβαίωσε ο ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης, Sepah News, υποστηρίζοντας πως είχαν σπεύσει να βοηθήσουν το τάνκερ αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για το τάνκερ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το όνομα «Riah», το οποίο είχε χαθεί το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή και δύο μέρες πριν είχε μπει στα ιρανικά ύδατα δύο μέρες πριν.

Διαβάστε:  Στην Ελλάδα στέλνει το Ιράν το πλοίο Grace 1 - Προειδοποιούν τις ΗΠΑ να μην επέμβουν

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Κένεθ Μακένζι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον στρατηγό πρίγκιπα Φαχντ μπιν Τούρκι στη Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι συνομιλεί με άλλες χώρες για την «ελευθερία της ναυσιπλοΐας» στον Κόλπο και ότι θα εργαστεί «επιθετικά» για να βρεθεί λύση ώστε να διασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση των πλοίων στην περιοχή.

Όταν ρωτήθηκε αν το Ριάντ θα έχει ρόλο στον διεθνή συνασπισμό ασφάλειας της ναυσιπλοΐας ο οποίος έχει προταθεί, ο πρίγκιπας Φαχντ απάντησε ότι το βασίλειο ήδη συνοδεύει πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. «Το κάνουμε ήδη στο Στενό Μπαμπ αλ Μπάντεμπ», εξήγησε.Loading...