Το κόστος δανεισμού, ακόμη και στα υπερχρεωμένα κράτη της Νότιας Ευρώπης, οδεύει προς ποσοστά κάτω από το μηδέν λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την οικονομίας, με εξαίρεση την Ελλάδα, της οποίας τα πενταετή και δεκαετή ομόλογα κινούνται ακόμη άνω του μηδενός, μεταδίδει το Reuters.

Οι αποδόσεις του πενταετούς ομολόγου της Ελλάδας είναι 0,14 μονάδες και του δεκαετούς 0,76, αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο. Στο ίδιο μήκος κινούνται και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων που δεν έχουν επίσης υποχωρήσει κάτω του μηδενός (απόδοση 0,02 για το πενταετές και 0,34 για το 10ετές).
“Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, τον περασμένο μήνα, για την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Δεκέμβριο, υποχώρησαν κάτω από το μηδέν οι αποδόσεις μεγαλύτερου όγκου ομολόγων χωρών της Νότιας Ευρώπης. Ηδη, το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ στο -0,50% είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο” σημειώνει το πρακτορείο.

  Ρωσικό πυραυλικό σύστημα κατασχέθηκε στη Λιβύη από τους Τούρκους

“Οι αρνητικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους, ενώ φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να βαίνουν μειούμενες” εκτιμά το βρετανικό πρακτορείο και προσθέτει: “Αυτό που είχε θεωρηθεί το 2014 ως προσωρινή παρενέργεια της ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής, τώρα φαίνεται σταθερά παγιωμένο, δεδομένης της αυξανόμενης πεποίθησης ότι τα μέτρα στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ για μεγάλο διάστημα μετά τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοιού, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού, ακόμη και στα υπερχρεωμένα κράτη της νοτίου Ευρώπης, να κινείται προς ποσοστά κάτω από το μηδέν”.
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, τον περασμένο μήνα, για την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων τον Δεκέμβριο, συνεχίζει το τηλεγράφημα, υποχώρησαν κάτω από το μηδέν οι αποδόσεις μεγαλύτερου όγκου ομολόγων χωρών της Νότιας Ευρώπης. Και ήδη, όπως σημειώνεται, το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ στο -0,50% είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

  Την έσφαξε με 49 μαχαιριές διότι όπως είπε ¨ήταν περιουσία¨ του !

militaire.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...