Αυξημένες κατά περίπου 30% παρουσιάζονται οι λιανικές τιμές του ρεύματος που ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης (20.12.2022) ο πάροχοι για τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα οι τιμές είναι πάνω από τα 45 λεπτά η κιλοβατώρα.
Το «χορό» των αυξήσεων άνοιξε η ΔΕΗ, ανακοινώνοντας χθες τις νέες της τιμές. Συγκεκριμένα οι νέες χρεώσεις της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 50,01 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh, με την αύξηση να είναι της τάξης του 29%.
Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο ήταν 38 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 39,2 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh.
Για τους υπόλοιπους παρόχους τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν κυμαίνονται από περίπου 36 λεπτά/KWh (σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση συνέπειας) μέχρι και περίπου 52 λεπτά/KwH με τις περισσότερες εταιρίες να διαμορφώνουν τα τιμολόγια τους γύρω στα 46 λεπτά/KWh.
Κοντά στην ΔΕΗ κινείται η Elpedison καθώς οι αντίστοιχες τιμές για τον μήνα Δεκέμβριο είναι 45 λεπτά για το πρόγραμμα Electicity Home Day έναντι 35 λεπτών τον Δεκέμβριο. Στο πρόγραμμα με πάγιο 5 ευρώ (Elpedison Συνέπεια Day) το κόστος ανέρχεται σε 42,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 32,27 τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριο).
Η Protergia με πάγιο 5 ευρώ στο «Protergia Οικιακό Energy Save» διαμόρφωσε τις τιμές στα 44,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 36,8 λεπτά τον Δεκέμβριο. Στα 48 λεπτά ανά κιλοβατώρα εμφανίζεται το τιμολόγιο στο νέο πρόγραμμα «Protergia Οικιακό MVP Reward» που προσφέρει έκπτωση συνέπειας.
Στα 36 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με την έκπτωση συνέπειας του 20%, διαμορφώνεται τον Ιανουάριο το τιμολόγιο του προγράμματος «GENEROUS Home» της ΗΡΩΝ ενώ χωρίς την έκπτωση η τιμή φτάνει τα 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι αντίστοιχες τιμές τον Δεκέμβριο ήταν 30,4 και 38 λεπτά ανά κιλοβατόρα.
Με κατηγοριοποίηση τιμών εμφανίζεται η NRG καθώς η εταιρεία προσφέρει το βασικό οικιακό πακέτο (ΝRG On time) με πάγιο 4,8 ευρώ προς 0,40 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 15%, με 0,43 λεπτά με έκπτωση συνέπειας 10% και με 0,48 λεπτά χωρίς την έκπτωση. Η αντίστοιχη χρέωση του προηγούμενου μήνα ήταν 0,319 λεπτά.
Η Ελληνικό Φυσικό Αέριο προσφέρει τιμολόγια με 0,358 ευρώ/κιλοβατώρα έναντι 29,8 λεπτά τον προηγούμενο μήνα, αυξημένα κατά 24%.