Ρωσία και Τουρκία κινούνται σε διαφορετικά μονοπάτια πλέον, με την Άγκυρα να προσεγγίζει εκ νέου τις ΗΠΑ.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες των επιτροπών Ρωσίας-Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σμήνος βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Su-24 πέταξε στη Συρία. Τα βομβαρδιστικά Su-24 απογειώθηκαν από αεροπορική βάση βορείως του Αστραχάν και πετώντας πάνω από την Κασπία και τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ, προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίν, στη Λατάκεια της Συρίας.

  Μπιλ Γκέιτς: «Θα εμβολιαστούν 7 δισ. άνθρωποι μόλις βρούμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Η μετακίνηση μαχητικών αεροσκαφών και μάλιστα βομβαρδιστικών, τη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι ένδειξη ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να στηρίζει τον Άσαντ και την επιχείρηση ανακατάληψης των περιοχών που δεν είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Όπως σημείωσε χθες ο Σύριος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε μια χαρακτηριστική και ιστορική πλέον ομιλία για την απελευθέρωση του Χαλεπίου, “η νίκη αυτή θα σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου, αλλά την αρχή της ήττας του εχθρού. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις και στην Ιντλίμπ”.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να “σπρώξει” την Τουρκία πιο κοντά στις ΗΠΑ, με ό,τι σημαίνει αυτό για τους Κούρδους της Συρίας, την Κύπρο και την Ελλάδα.

  H "κατάρα" συνεχίζεται; Aγνούνται δύο μέλη της οικογένειας Κένεντι

Δείτε στο βίντεο τις ικανότητες των βομβαρδιστικών που στέλνει ο Πούτιν προς βοήθεια του ΆσαντLoading...