Ρωσία και Κίνα αναπτύσσουν, για ακόμη μία φορά, μία ισχυρή «αντιαμερικανική συμμαχία» με έναν από τον πιο παλιό «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών. Πύραυλοι, μαχητικά αεροσκάφη, όπλα, συστήματα αεράμυνας και πολλά άλλα κάνουν το αμερικανικό πεντάγωνο να ανησυχεί.

Με κάθε ευκαιρία, Ρωσία και Κίνα δείχνουν πως θα έκαναν τα πάντα για να δυσκολέψουν τη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά το εμπάργκο των ΗΠΑ για παράδοση όπλων στη Μέση Ανατολή δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό σε μία τεράστια αγορά. Ρωσία και Κίνα κινήθηκαν γρήγορα και εκμεταλλευόμενες την κατάσταση δημιουργούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  Είδε χιόνι στη Βραζιλία για πρώτη φορά στα 62 του χρόνια

Το Ιράν φέρεται να ενδιαφέρει να αγοράσει από τη Ρωσία συστήματα S-400, μαχητικά αεροσκάφη Su-30 και άρματα T-90 καθώς και κινεζικό εξοπλισμό, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η Τεχεράνη μπορεί να ενδιαφέρεται να αγοράσει προηγμένο ρωσικό εξοπλισμό άμυνας, μεταξύ των οποίων και συστήματα αεράμυνας S-400, αμυντικό σύστημα K-300P Bastion, μαχητικά αεροσκάφη Su-30, καθώς και αρμάτων μάχης T-90, σύμφωνα με νέα έκθεση της αμερικανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA).

Η έκθεση με τίτλο «Η στρατιωτική δύναμη του Ιράν», μέρος της σειράς «Στρατιωτική Δύναμη» που περιλαμβάνει επίσης τη Ρωσία και την Κίνα, αναφέρει ότι το Ιράν μπορεί να ξεκινήσει να προμηθεύεται προηγμένα όπλα για τον εκσυγχρονισμό του στρατού καθώς το εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης, λήγει τον Οκτώβριο του 2020.

  «Φονιάς των Rafale και Gripen» το μαχητικό Checkmate – Το «κρυφό deal» της Ρωσίας

Εκτός της Ρωσίας, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι και η Κίνα μπορεί να γίνει ένας σημαντικός εταίρος για την Τεχεράνη. «Το Ιράν εξακολουθεί να εξαρτάται από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα για προμήθεια προηγμένων συμβατικών δυνατοτήτων», σημειώνει η έκθεση.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Military.com, onalert.grLoading...