Ανοιχτή προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, ότι σε περίπτωση επιθετικότητας σε βάρος της Ρωσίας,ρωσικά υποβρύχιά, που θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους Ζίρκον, θα μπορούν να πλήξουν τα εχθρικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μάλιστα η κρατική τηλεόραση Russia-1, παρουσίασε τη λίστα πέντε αμερικανικών κέντρων λήψης αποφάσεων, που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να αποτελέσουν στόχους των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων Ζίρκον, εφόσον η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιτεθεί στη Μόσχα, με τη χρήση πυραυλικού οπλοστασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου, το Πεντάγωνο θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους, καθώς εκεί βρίσκονται τα κορυφαία κέντρα της στρατιωτικής διοίκησης καθώς και τα αρχηγεία των γενικών επιτελείων.

  Twitter Τραμπ πριν λίγο.. Οι ΗΠΑ θα ορίσουν τους ΑΝΤΙΦΑ ως τρομοκρατική οργάνωση

Ο επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι το Καμπ Ντέιβιντ το προεδρικό θέρετρο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Ουάσιγκτον. Στο Καμπ Ντέιβιντ υπάρχει καταφύγιο και τηλεπικοινωνιακό κέντρο που ονομάζεται Site R.

Άλλος δυνητικός στόχος για τους ρωσικούς Ζίρκον είναι σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, είναι το Φορτ Ρίτσι στο Μέριλαντ, μια πρώην στρατιωτική βάση που τώρα αποτελεί μια υποστηρικτική εγκατάσταση του Site R. Δεν είναι σαφές γιατί το ρωσικό κανάλι έχει περιλάβει στους στόχους το συγκεκριμένο χώρο, καθώς έχει κλείσει επίσημα από το 1998.

Τέταρτος στόχος που περιγράφει το Russia-1, είναι η αεροπορική βάση Μακλέλαν στην Καλιφόρνια, η οποία έχει τεθεί επίσημα εκτός λειτουργίας από το 1995.

  Η Τουρκία αποκτά αεροπορική βάση στη Λιβύη

Ο τελευταίος στόχος, που απαριθμεί η ρωσική τηλεόραση, είναι οι εγκαταστάσεις του ναυτικού ραδιοσταθμού Τζιμ Κρικ, που έχει την ευθύνη των τηλεπικοινωνιών των αμερικανικών υποβρυχίων σε πολύ χαμηλές συχνότητες.

Ο απόστρατος ναύαρχος του ρωσικού στρατού, Βσέβολοντ Κμίροφ, δήλωσε στις 21 Φεβρουαρίου, ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο έχει την ικανότητα να εκτοξεύσει 50 πυραύλους Ζίρκον ταυτόχρονα προκειμένου να πλήξει με επιτυχία τις βάσεις αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και τα στρατιωτικά κέντρα ελέγχου των πυραυλικών συστημάτων που βρίσκονται στην Ευρώπη, εάν η Ουάσιγκτον επιχειρήσει να τα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: sputniknews.grLoading...