Ο εξάδελφος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ρομάν Πούτιν, δημιουργεί ένα νέο πολιτικό κόμμα με την ονομασία «Ρωσία χωρίς διαφθορά» και εξετάζει την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2021.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kommersant», ο Μαξίμ Καμένεφ, συνεργάτης του Ρομάν Πούτιν δήλωσε το εξής: «Δημιουργούμε ενεργά μια ομάδα ομοιόμορφων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και να αγωνιστούν για την αναβίωση μιας πλήρως αναπτυγμένης μεσαίας τάξης στη χώρα μας, η οποία θα γίνει η ραχοκοκαλιά και το θεμέλιο του κράτους».

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι το κόμμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την «αγορά» και τον επαναπροσδιορισμό ενός ήδη υπάρχοντος, σε αντίθεση με τη συγκρότηση ενός νέου από το μηδέν, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση ως προς την εγγραφή του κόμματος, η οποία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Από την πλευρά του, ο πολιτικός αναλυτής, Ίλια Γκραστσένκοφ, τονίζει το εξής: «Για να δημιουργήσετε ένα νέο κόμμα, πρέπει να ανοίξετε παραρτήματα σε τουλάχιστον τις μισές περιοχές της χώρας, δηλαδή σε 43. Παρά το γεγονός ότι πολλά χρήματα δαπανήθηκαν για εγγραφή και βοήθεια από ψηλά, πέρασαν σχεδόν έξι μήνες για να εγγραφούν τα τέσσερα νέα κόμματα που εμφανίστηκαν το 2020».

  CH-53E Super Stallion: Εντυπωσιακά πλάνα με το «πενηντάρι» του πανίσχυρου ελικοπτέρου

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο διέλυσε το παλιό πολιτικό κόμμα του Ρομάν Πούτιν, με το όνομα «Λαός απέναντι στη διαφθορά», καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να κλείσει τον εν λόγω σχηματισμό, μιας και δεν συμμετείχε στις εκλογές για επτά χρόνια. Ο πατέρας του Ρομάν Πούτιν, Ιγκόρ, είναι πρώτος ξάδελφος του Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. ο Ρομάν Πούτιν, ένας πρώην αξιωματικός των Υπηρεσιών Ασφάλειας, ασχολείται με διάφορους επιχειρηματικούς τομείς και κατέχει τη δική του εταιρεία με την επωνυμία Putin Consulting Ltd., η οποία βοηθά ξένους επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους σε ρωσικά έργα.

  Διερευνητικές: Εδώ το καλό πλυντήριο για τον Ερντογάν και την Τουρκία

ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...