Ρώσικα MiG-29 επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Vatiya, καταστρέφοντας το τούρκικο σύστημα αεράμυνας MIM-23 Hawk

Ο LNA με τη βοήθεια των MiG-29, που πρόσφατα απέκτησε πέτυχε να καθαρίσει την αεροπορική βάση al-Vatiya, διαλύοντας τα τούρκικα συστήματα αεράμυνας. Με 9 πυραύλους που εξαπολύθηκαν οι 4 συστοιχίες της τούρκικης αεράμυνας εξανεμίστηκαν ενώ 2 τανκ κι ένα αμπρί καταστράφηκαν όπου σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία εντοπίστηκαν τούρκικα επιθετικά drones. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συστοιχίες MIM-23 Hawk υπερασπιζόμενες τη βάση όχι μόνο δεν κατόρθωσαν ν΄αντιδράσουν στα αεροπλάνα ρώσικης τεχνολογίας αλλά ούτε καν να επισημάνουν την προσέγγισή τους .

  H Τουρκία ανακάλεσε όλες τις άδειες στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό

Σε εικόνες δορυφορικές που παρουσιάστηκαν μπορείτε να δείτε ότι οι θέσεις που προηγουμένως εντοπίζονταν τα συστήματα τούρκικης αεράμυνας MIM-23 Hawk,που αναπτύχθηκαν στη βάση Al-Vatiya εδώ και λιγότερο από μια εβδομάδα δεν υπάρχουν πια. Σύμφωνα με τις πηγές τουλάχιστον 4 μαχητικά του LNA εξαπέλυσαν 9 πυραυλικές επιθέσεις απευθείας στη ζώνη των τούρκικων συστημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την προέλευση των μαχητικών MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας LNA δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά συριακές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι αυτά ήταν ρώσικα μαχητικά που παραδόθηκαν στη Λιβύη μέσω Συρίας.avia-pro

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...