Το ρωσικό μαχητικό, αφού αναχαίτισε το αεροσκάφος των ΗΠΑ, αποτρέποντας παραβίαση των συνόρων, επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

Στην αναχαίτιση ενός αεροσκάφους αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα προχώρησε ένα ρωσικό μαχητικό Su-27.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τα συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου της Ρωσίας εντόπισαν έναν «εναέριο στόχο» να πλησιάζει τα σύνορα της χώρας πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

  Ρωσία σε ΗΠΑ: «Να δώσουν εξηγήσεις για τους χάρτες με τις συγκεντρώσεις υπέρ Α.Ναβάλνι»

«Για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και την αποτροπή παραβίασης των ρωσικών συνόρων, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε από τη βάση της “Southern Military District”. Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης της αμερικανικής αεροπορίας των ΗΠ, τύπου RC-135, και το αναχαίτισε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Άμυνας, το ρωσικό μαχητικό, αφού αναχαίτισε το αεροσκάφος των ΗΠΑ, αποτρέποντας παραβίαση των συνόρων βάσει των διεθνών κανόνων για τον εναέριο χώρο, επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του.

  Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας κατέθεσε αγωγή στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν επειδή με απόφαση του «πάγωσε» τις απελάσεις των παράνομων μεταναστών

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...