Ρωσικό ΥΠΕΞ: Όλα έτοιμα για την επίθεση με χημικά που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην Ιντλίμπ

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, Ισλαμιστές αντάρτες στην Ιντλίμπ της Συρίας έχουν μεταφέρει δοχεία που περιέχουν χλώριο στο χωριό Μπσανκούλ, και είναι έτοιμοι να σκηνοθετήσουν τη χημική επίθεση, που θα αποτελέσει αφορμή για τους δυτικούς να επέμβουν στην Συρία.

Τα δοχεία χλωρίου παραδόθηκαν από την συνδεόμενη με την Αλ-Κάιντα οργάνωση της Ταχρίρ αλ Σαμ, παλαιότερα γνωστή ως Al-Nusra Front, μια εκπρόσωπος του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Savchenko, ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν ότι οι ισλαμιστές προετοιμάζονται για μια ψεύτικη χημική επίθεση που θα χρησιμοποιηθεί για να κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του λαού της.

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση από το ρωσικό στρατό για αυτό που λέει ότι είναι μια χημική «πρόκληση». Την Τετάρτη, δήλωσε ότι η οργάνωση «Λευκά κράνη» έχει τραβήξει αρκετά βίντεο που προορίζονται για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι τοξικές χημικές ουσίες είχαν παραδοθεί στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τα Λευκά Κράνη για την εκτέλεση της παράδοσης.

Διαβάστε  Πανέτοιμοι για Brexit οι Βρετανοί - Την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την Ευρώπη που βυθίζεται!

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παίζουν «την κολοκυθιά» απορρίπτοντας τις ρωσικές προειδοποιήσεις και δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στη Δαμασκό προετοιμάζει χημικές επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Χωρίς φυσικά να δικαιολογούν για ποιο λόγο να ετοιμάζει τώρα επιθέσεις όταν έχει ουσιαστικά νικήσει τον πόλεμο

Η Μόσχα υποψιάζεται ότι η επίθεση έχει προετοιμαστεί με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, η οποία θέλει να δικαιολογήσει περαιτέρω αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας. Αυτές οι προγραμματισμένες επιθέσεις λέγεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος από εκείνες που έγιναν κατά του Συριακού Στρατού από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία τον Απρίλιο.

Οι υποψίες αυτές επιβεβαιώνονται με τη σημαντική ενίσχυση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αν.Μεσόγειο.

Στα τέλη Αυγούστου, το αντιτορπιλικό USS Ross είχε αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, μεταφέροντας 28 πυραύλους Tomahawk ruise, ενώ το USS Το Sullivans αναπτύχθηκε στον Περσικό Κόλπο και το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-1B Lancer μεταφέρθηκε σε αεροπορική βάση στο Κατάρ.

Πιο πρόσφατα, το USS Bulkeley (DDG-84), Arleigh Burke, εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω των στενών του Γιβραλτάρ. Την περασμένη εβδομάδα, το επιθετικό υποβρύχιο USS Newport News (SSN-750) έφτασε στη Μεσόγειο.

Διαβάστε  Αυτό είναι το νέο σύστημα για να μας ελέγχουν: Που εφαρμόζεται (Φωτο)

Με την άφιξη του Bulkeley, οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή φέρεται να έχουν έως και 200 πυραύλους ​​Tomahawk στη διάθεση τους για να χτυπήσουν στόχους στη Συρία.

Πηγή


Loading...