Σαουδική Αραβία: Αναπτύσσει βόμβα Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού… μετά την Ελλάδα

Ουκρανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι το Κίεβο πούλησε στην Σαουδική Αραβία τεχνολογία για την ανάπτυξη βόμβας Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού.

Σύμφωνα με μη κτανομαζόμενη πηγή το πρακτορείο ειδήσεων ‘National Industrial Portal‘ δημοσίευσε την πληροφορία ότι το ουκρανικό γραφείο ερευνών Yuzhnoye μετέφερε στο σαουδαραβικό κέντρο ερευνών King Abdulaziz City For Science And Technology σχετική τεχνολογία για την ανάπτυξη βόμβας Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού.

Το νέο όπλο το οποίο εξαπολύεται από αεροσκάφη μπορεί να εξουδετερώσει δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να καταστρέψει ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικά κυκλώματα, δίκτυα επικοινωνίας κινητής τηλεφωνίας, αντλίες καυσίμων, ιατρικά ηλεκτρικά μηχανήματα, υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές ηλεκτρονικά οχημάτων, έξυπνες κάρτες, βιομηχανικά ρομπότ, συσκευές GPS και οτιδήποτε είναι εξοπλισμένο με μικροεπεξεργαστή σε αρκετή απόσταση από το σημείο ενεργοποίησης της.

  ΟΗΕ: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για Βόρεια Κορέα

Εκτιμάται ότι η νέα βόμβα κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί σε βόμβες τύπου MK.84 που είναι πιστοποιημένες στα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη και στο αεροσκάφος Typhoon που διαθέτει η Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι βόμβες Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού δεν προκαλούν απώλειες στον ανθρώπινο πληθυσμό αλλά μπορούν όπως αναφέρθηκε να καταστρέψουν οτιδήποτε διαθέτει μικροεπεξεργαστή οδηγώντας τον στόχο στην λίθινη εποχή παρέχοντας σημαντικό πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο ο οποίος μετά από μια επίθεση με αυτή την κατηγορία τα βόμβας μπορεί και να μην διαθέτει πλέον αεράμυνα.

  Ερσάν Σανέρ: Δείτε το ροζ βίντεο που «έκαψε» τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη συσκευή έχει αναπτυχτεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί σε πειραματικό επίπεδο με επιτυχία από ελληνική εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια…

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

defence-point