Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει την τιμωρία ξυλοδαρμού, αλλά όχι τον λιθοβολισμό και κόψιμο χεριών

Οι Σαουδάραβες δεν ανησυχούν άν θα τελειώσει η καραντίνα: Η χώρα απαγορεύει την μεσαιωνική τιμωρία, σύμφωνα με έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το ξυλοκόπημα ήταν στάνταρ για μια μακρά σειρά αδικημάτων και εγκλημάτων, που κυμαίνονται από τη δολοφονία έως την κατοχή αλκοόλ και τη μοιχεία. Το πιο γνωστό παράδειγμα τα τελευταία χρόνια είναι ο blogger Raif Badawi, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 1.000 κτυπήματα για «προσβολή του Ισλάμ». Τα πρώτα 50 έγιναν δημόσια.

Το δικαστήριο δηλώνει ότι η απόφαση έχει ληφθεί για να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ ‘όλα αυτά, ο λιθοβολισμός και ο ακρωτηριασμός των μερών του σώματος εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του ποινικού κώδικα του δικαστικού συστήματος, οι οποίοι αναφέρονται στη Σαρία.

Ο Πρίγκιπας Αλαντίν και οι ελευθερίες του

Πρόκειται για μια νέα μεταρρύθμιση υπό την ηγεσία του Mohammed bin Salman. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς βασιλείας του, ο Πρίγκιπας έβαλε τέλος στην απαγόρευση στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Έδωσε επίσης στις γυναίκες περισσότερα δικαιώματα που δεν είχαν σε σχέση με τους άνδρες και άνοιξε κινηματογράφους. Από την άλλη πλευρά, κυβερνά με σκληρή διακυβέρνηση. Οι διαφωνούντες καταλήγουν στη φυλακή χωρίς έλεος, ενώ λιγότεροι από 800 άνθρωποι εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του.

Σε διεθνές επίπεδο, ο πρίγκηπας έχει ήδη πέσει χαμηλά, λόγω της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi. Επίσης θα έκανε λάθος που ξεκίνησε έναν πόλεμο κατά της τιμής του πετρελαίου στην διάρκεια της κρίσης της κορώνας, προκαλώντας την πτώση της αξίας ενός βαρελιού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

KORAKAS NEWS