Στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 26 ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με αφορμή όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ηλιούπολης και στο κέντρο της πόλης.

Οι μοτοπορείες και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως μεταδίδει το thestival, στις 10:30 το πρωί στην Ηλιούπολη μια ομάδα νεαρών επιχείρησε να πραγματοποιήσει παρέλαση. Η Αστυνομία τους εμπόδισε και προκλήθηκε ένταση. Κάποιοι από τους νεαρούς προπηλάκισαν αστυνομικό της Ασφάλειας. Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε στον ώμο, όταν προσπάθησε να συλλάβει κάποιους από τους νεαρούς που προκάλεσαν την ένταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσήγαγαν 22 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Λίγη ώρα αργότερα η Αστυνομία μπλοκάρει μηχανοκίνητη πορεία στην οδό Μοναστηρίου. Δεν βεβαιώνονται πρόστιμα, δεν γίνονται προσαγωγές και οι οδηγοί των οχημάτων αποχωρούν.

Μια άλλη ομάδα πολιτών με αυτοκίνητα και μηχανάκια κινούνταν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια παρέα οικογενειών από τον Εύοσμο που αποφάσισε να γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου με αυτό τον τρόπο. Κάποιοι από τους επιβαίνοντες στα οχήματα κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Τους εντόπισε η Ασφάλεια και τους ακινητοποίησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στην οδό Πολυτεχνείου, στο ύψος του δικαστικού μεγάρου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία από εννέα άτομα. Οι πολίτες έδωσαν τα στοιχεία τους και μαζί με τις οικογένειές τους αποχώρησαν.

Σε αντίστοιχο έλεγχο υποβλήθηκε μια άλλη ομάδα ατόμων που κινούνταν μαζικά με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης. Ο έλεγχος διενεργήθηκε στην οδό Εγνατία στο ύψος του μνημείου της Καμάρας. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία των ατόμων που συμμετείχαν στη μοτοπορεία.

Οι 26 κατηγορούνται… επειδή έκαναν παρέλαση

Σύμφωνα πάντα με το thestival, οι αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος 26 ατόμων για παράβαση της σχετικής υπουργικής απόφασης που αφορά στην απαγόρευση των παρελάσεων σε συνδυασμό με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Covid-19. Σε βάρος των 26 ατόμων που συμμετείχαν στις μοτοπορείες σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Εκτός αυτού οι αστυνομικοί στους ελέγχους που πραγματοποίησαν βεβαίωσαν 14 παραβάσεις Covid-19, και 17 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρά το ότι όλοι τους τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, φορώντας ακόμη και μάσκες κατά τη διάρκεια της πορείας, χρησιμοποιώντας ο καθένας το ιδιωτικό του όχημα (αυτοκίνητο ή μηχανή), οι αστυνομικές αρχές τους σταμάτησαν για ελέγχους και σχηματίστηκε εις βάρος τους μέχρι και δικογραφία:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...