Εντός δύο ή τριών ημερών, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις

Στα νέα αυστηρότερα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο στο OPEN.

Τα μέτρα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στοχεύουν να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων».

  Την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγάλος ευεργέτης των Ενόπλων Δυνάμεων Ιάκωβος Τσούνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις και τις μεταφορές

Σε εγκύκλιο που υπέγραψε χθες Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, περιέχονται τα συμπληρωματικά μέτρα για τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης και τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι την 31η Μαΐου.

  Την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγάλος ευεργέτης των Ενόπλων Δυνάμεων Ιάκωβος Τσούνης

Όπως αναγράφεται στην εγκύκλιο, για τα επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεων, όπως ταξί ή ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, επιτρέπεται η μεταφορά μόνο ενός επιβάτη, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη αν πρόκειται για θέμα υγείας, όπως για μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.

Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Για τις τελευταίες δύο περιπτώσεις, επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση υπέρβαση των ορίων των επιβατών, μόνο αν στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.Loading...