Σε εταιρία security η φύλαξη της κλειστής Δομής μεταναστών στο Κλειδί – 153.000€ για τρεις μήνες

Σε εταιρία security ανατέθηκε η φύλαξη της κλειστής Δομής μεταναστών στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, από το Υπουργείο Μεταναστευσης.

Η σύμβαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης κ.Νότη Μηταράκη και τον εκπρόσωπο της σερραϊκής εταιρείας Security στις 26 Μαρτίου 2020, προβλέπει υπηρεσίες 24ωρης φύλαξης της δομής για τρεις μήνες. Αρχής γενομένης από της 27/3 έως στις 26/6, έναντι του ποσού των 153.760€ με ΦΠΑ.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το φυλάκιο της πύλης εισόδου με δύο άτομα (άνδρα και γυναίκα) σε τρεις βάρδιες κάθε ημέρα την περιμετρική φύλαξη της δομής με όχημα περιπολίας και την παρουσία επόπτη που θα ελέγχει τους παραπάνω.

Οι αρμοδιότητες της εταιρίας security επεκτείνονται και μέσα στην δομή καθώς σύμφωνα με όρο της σύμβασης “Συμβάλλει στην επίτευξη της ομαλής διαβίωσης των κρατουμένων αλλοδαπών και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους”

  Ο νόμος των Ρομά: Άγριος ξυλοδαρμός πυροσβεστών - Κράτος εν κράτει η μειονοτική ομάδα

Αναλυτικά στην σύμβαση προβλέπεται:
Το προσωπικό του Αναδόχου είναι υπεύθυνο για την ασφαλή φύλαξη των αλλοδαπών καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των χώρων της Δομής Φιλοξενίας «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:
Το προσωπικό του αναδόχου που διατίθεται για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του υποχρεούται ιδίως :

να συμπεριφέρεται με σεβασμό στην προσωπικότητα και στα δικαιώματα των κρατουμένων αλλοδαπών όπως αυτά ορίζονται στις ισχύουσες διατάξεις,
να ενεργεί με σύνεση, αυτοκυριαρχία, σταθερότητα, αποφασιστικότητα, αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αξιοπρέπεια,
να συμπεριφέρεται με ευγένεια, επιδεικνύοντας ζήλο και προθυμία για την εκπλήρωση των καθηκόντων του,
να εκτελεί τις εντολές του διοικητή της εγκατάσταση και του αξιωματικού υπηρεσίας,
να τηρεί απόλυτη εχεμύθεια για πληροφορίες και γεγονότα για τα οποία έλαβε γνώση κατά την εκτέλεση της εργασίας του,
να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του και το αστυνομικό προσωπικό και παρέχει τη συνδρομή του, όποτε αυτή κρίνεται αναγκαία, 20SYMV006485113 2020-03-27 14
να μην συνομιλεί, να μην συναλλάσσεται με κρατουμένους, αν δεν υπάρχει ανάγκη, και να μην φέρει αντικείμενα πέραν των προβλεπόμενών για την υπηρεσία που εκτελεί,
να απομονώνει, να απαξιώνει και να μην επιτρέπει συμπεριφορές και πράξεις που ενέχουν στοιχεία ρατσισμού, διάκρισης ή ξενοφοβίας και
να μην εκδηλώνει οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική, βίαιη, απάνθρωπη ή ταπεινωτική συμπεριφορά σε βάρος κρατουμένων. Τυχόν εκδήλωση τέτοιας συμπεριφοράς, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών και λοιπών κυρώσεων συνεπάγεται και την άμεση απομάκρυνση από την Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Κόρη Μανώλη Καντάρη - "Δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση για τον πατέρα μου"

πηγή anexartitos.gr