Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα βρίσκονται οι δύο Τούρκοι κομάντος

Σε μυστική τοποθεσία βρίσκονται οι δύο πρώην κομάντος του τουρκικού στρατού, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο τον Φεβρουάριο του 2017, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ μετά την ολοκλήρωση του 18μηνου της προσωρινής κράτησής τους και μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές προστασία και όπως δήλωσε στο πρακτορείο o κ. Χρονόπουλος βρίσκονται σε μυστική τοποθεσία.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους, ωστόσο, φοβούμενοι για τη ζωή τους, ο Halit Cetin και ο Fatih Arik ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές να μεταφερθούν σε μυστική τοποθεσία έως ότου εξεταστούν από τη δικαιοσύνη οι αιτήσεις ασύλου.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρεται στο βρετανικό δημοσίευμα και τις δηλώσεις της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά, η οποία επισήμανε ότι δεν έχει επαφή με τους δύο άντρες από τις 20 Αυγούστου, ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους.

Να σημειωθεί, ότι η περίπτωσή τους δεν σχετίζεται με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης ελευθερίας» και οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη εγκριθεί σε πρωτόδικο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter