Στους 92 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Αυτή είναι η θερμοκρασία, στην οποία το νέο στέλεχος του κορονοϊού φαίνεται ότι εξαλείφεται πλήρως.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα Γάλλων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας διαπίστωσε ότι η COVID-19 εξουδετερώνεται ολοκληρωτικά, όταν εκτίθεται σε θερμοκρασίες άνω των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά της ώρας.

Αρχικά, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τον ιό σ’ ένα τεχνητό περιβάλλον, σε θερμοκρασία της τάξης των 60 βαθμών Κελσίου για μία ώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, παρατήρησαν ότι ο ιός εξακολουθεί να διατηρεί τη ικανότητα πολλαπλασιασμού και μετάδοσης. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη «λύση» των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά, κάτι το οποίο αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

  Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά το εσωτερικό του πλανήτη Άρη

Για τις ανάγκες της έρευνας, μάλιστα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα υγιή κύτταρα μίας μαϊμούς από την Αφρική, αλλά και στέλεχος του νέου κορονοϊού από Γερμανό ασθενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ περισσότεροι από 146.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

πηγή sputnik

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...