Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αλβανία, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε νέα δόνηση.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός που έγινε αισθητός και στην Ελλάδα, ήταν 5,8 ρίχτερ και το εστιακό βάθος του, 10 χιλιόμετρα. Η δεύτερη δόνηση που ακολούθησε λίγα λεπτά μετα, είχε μέγεθος 5 ρίχτερ και έγινε πολύ κοντά στο πρώτο επίκεντρο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο.

Στην Ελλάδα ο σεισμός έγινε αισθητός, σε περιοχές της Ηπείρου, αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κέρκυρα. Οπως δηλώνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, πάσχει από επιληψία

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τόσο στα Social Media, όσο και στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο φαίνονται οι πολίτες να έχουν βγει από τα σπίτια τους τρομοκρατημένοι.

«Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να «σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.

  Πλήγμα για Τουρκία και ISIS στην Συρία-Ο Συριακός Στρατός εκκαθαρίζει τις ερήμους από Ισλαμιστικά στοιχεία (video)

Ενώ άλλος κάτοικος περιγράφει την κατάσταση «όλοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους».Loading...