Η Σερβία έκλεισε χθες το βράδυ τα σύνορά της και κήρυξε έκτακτης κατάστασης. Το ίδιο συμβαίνει και στη Ρουμανία.

Η Ελλάδα απαγόρευσε την είσοδο κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια και διέκοψε τους μεταφορικούς της δεσμούς με την Ισπανία, την Ιταλία, την Αλβανία και τα Σκόπια.

Η Τσεχική Δημοκρατία θέσπισε εθνική καραντίνα έως τις 24 Μαρτίου και η Ισπανία και η Πορτογαλία έκλεισαν τα κοινά σύνορά τους στους τουρίστες. Από την Τετάρτη, ο Λίβανος έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Η Σερβία κλείνει τα σύνορά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ. Μόνο Σέρβοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, διπλωμάτες και αλλοδαποί με άδεια εργασίας θα επιτρέπονται. Ο στρατός θα σταλεί για να βοηθήσει τις συνοριακές αστυνομικές και υγειονομικές αρχές, εάν χρειαστεί.

  ΜΕΔΟΥΣΑ 2020: Βροντερό παρών από Γαλλία, ΗΑΕ, Αίγυπτο, Κύπρο και Ελλάδα

Υπάρχουν 48 κρούσματα κορονοιού στη χώρα, που έχει μπεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.

Η αστυνομία στη Σερβία θα επιβλέπει ασθενείς σε καραντίνα και ο στρατός θα φυλάει τα νοσοκομεία που περιθάλπτουν ασθενείς με κορωναϊό. Οι σερβικές αρχές περιορίζουν την άνοδο των τιμών των βασικών τροφίμων, των προστατευτικών ενδυμάτων και των απολυμαντικών.

Αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε περιορισμούς στις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού σε τρίτες χώρες, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε βοήθεια από την Κίνα.

Τα μεσάνυχτα, η Τουρκία σταμάτησε τις πτήσεις από 9 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, Από σήμερα, τα μπαρ, οι ντίσκο, τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι διασκέδασης κλείνουν προσωρινά.

  Η Ρωσία απειλεί με αντίποινα αν οι ΗΠΑ παραβιάσουν ξανά τα χωρικά τους ύδατα

Η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία έχουν ήδη κλείσει τα σύνορά τους. Η Μολδαβία έλαβε επίσης τα ίδια μέτρα ενώ θα αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις από τις 17 Μαρτίου. Η Γερμανία αναμένεται επίσης να κλείσει εν μέρει τα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, η οποία σήμερα απαγορεύει συγκεντρώσεις ομάδων άνω των 5 ατόμων και περιορίζει την είσοδο στη χώρα πολίτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Hellas-now.comLoading...