Για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν από το ISI ότι 3 εκτοξευτές των S-300 από τότε που έφθασαν από τη Ρωσία και αναπτύχθηκαν στο Masyaf τον Οκτώβρη του 2018.

Αν και συνολικά είναι 4 ο ένας παραμένει καμουφλαρισμένος. Λόγω της τρέχουσας τοπικής έντασης και της εντοπισθείσας έγερσης των εκτοξευτών είναι πιθανόν η αναφερόμενη δραστηριότητα να υποδηλώνει την αύξηση του επιχειρησιακού επιπέδου και ετοιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί ο ένας εκτοξευτής παραμένει καθαρά καμουφλαρισμένος. Αυτή η κατάσταση παραμένει σπάνια κι εγείρει ερωτήματα για το επιχειρησιακό επίπεδο της όλης συστοιχίας και ειδικότερα τoυ υπό κάλυψη εκτοξευτήρα.

  ΜΙΑ νέα απειλητική συμμαχία σχηματίζουν η Τουρκία, το Πακιστάν, η Μαλαισία και το Κατάρ

Aυτά προκύπτουν από νέα δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το Image Sat International την Τρίτη.Ισραηλινή εταιρία δορυφορικής φωτογράφισης ανέφερε την Τρίτη ότι για α΄φορά ένα σύστημα συριακής αεράμυνας S-300 είναι στο σημείο να γίνει επιχειρησιακό.

Η είδηση αυτή σήμερα έρχεται μετά την αναφορά πριν 2 μέρες που φέρει να ενεργοποιήθηκαν και οι S300 στην περιφέρεια Δαμασκού γεγονός που δείχνει μια γενικότερη κινητοποίηση….

Άλλη πηγή αναφέρει πως οι S-300 βρίσκονται ακόμη στα χέρια των Ρώσων που εκπαιδεύουν τους Σύριους….

  Η Τουρκία αποκτά αεροπορική βάση στη Λιβύη

dimpenews.comLoading...