Βάλθηκαν να αλλάξουν την ιστορία της Ελλάδας επειδή έτσι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ.. Δείτε τι συμφώνησαν με τους Σκοπιανούς ερήμην του Ελληνικού λαού.

Στις 17 και 18 Μαΐου στην Οχρίδα πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση της Μικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα υπουργεία Εξωτερικών, όπως σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο αντιπροσωπείες από Σκόπια και Ελλάδα, σε εποικοδομητική και συναδελφική ατμόσφαιρα πραγματοποίησαν λεπτομερή και πλήρη αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων της ιστορίας στο σχολείο, στα σχολικά βιβλία και στα διδακτικά βοηθήματα για την ιστορία στη χρήση και στις δύο χώρες.

  Ο Σταυρός της Χιμάρας ξανά στο στόχαστρο ακραίων ανθελλήνων που κατέχουν πόστα

«Το συμφωνηθέν υλικό θα πρέπει να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατόν, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε αλυτρωτική και ρεβιζιονιστική αναφορά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων.

«Να δημιουργηθεί θετική εικόνα για το άλλο μέρος»

«Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών και σύμφωνα με τους σκοπούς και τις αρχές της UNSCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης εγκρίθηκε η μεθοδολογία που περιγράφεται στα συμπεράσματα, όσον αφορά την αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών βιβλίων.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

»Και οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη περισσότερου περιεχομένου στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης στην εκπαίδευση, προκειμένου να δημιουργηθεί θετική εικόνα για το άλλο μέρος», ανέφερε η ανακοίνωση.Loading...