Σκόπια – Ομάδες πολιτών ετοιμάζουν συγκεντρώσεις – Απειλές σε βουλευτές – Τι ψάχνουν οι μυστικές υπηρεσίες

Οι μυστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με απειλές που δέχονται βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενόψει της συζήτησης στο Κοινοβούλιο αύριο για τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα.

Αύριο στα Σκόπια ξεκινάει η πρώτη φάση της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για τις συνταγματικές αλλαγές που είναι υποχρεωμένη, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, να ψηφίσει η γείτων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και πολύ αργότερα ενδεχομένως στην Ε.Ε. Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι δέκα ημέρες και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία.

Το τηλεοπτικό κανάλι Alsat, επικαλείται ανώνυμες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι βουλευτές απειλούνται προκειμένου να μην συναινέσουν στις συνταγματικές αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποδοχής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πηγές προσθέτουν ότι συλλέγονται πληροφορίες από όλους τους τομείς.

Η ένωση πολιτών «Πρέροντβα» (αναγέννηση) ανακοίνωσε για αύριο διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς οδών μπροστά από το Κοινοβούλιο, ως συνέχεια της ‘μακεδονικής’ αντίστασης, όπως είπαν.

Οι διαδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί όταν θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στο ίδιο σημείο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Όπως, μάλιστα, είπαν ζητούν από τους πολίτες ‘πολιτική ανυπακοή’ σε όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης και αντι-κρατικές πολιτικές που ακολουθεί.