Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέλη του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής θα φορούν το ισλαμικό Hijab (μαντήλα)

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να συζητά αν είναι αποδεκτό οι γυναίκες στην κοινωνία να καλύπτουν πλήρως το πρόσωπό τους για θρησκευτικούς λόγους, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι τα μέλη της αστυνομίας, του στρατού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας σύντομα θα φορούν το ισλαμικό hijab.

Το 2011, η Iman Aldebe προβλημάτισε τους Σουηδούς σχεδιάζοντας το πρώτο ομοιόμορφο hijab για τη σουηδική αστυνομία. Το ισλαμικό hijab έγινε δεκτό παρά τις μεγάλες αντίδρασεις που προκάλεσε, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι η αστυνομία δεν πρέπει να στέλνει θρησκευτικά μηνύματα.

Τώρα, η 32χρονη Ιορδανό-Σουηδή σχεδιαστρια έκανε ένα ακόμα βήμα και σχεδίασε ομοιόμορφα ισλαμικά hijab που θα φορούν το στρατιωτικό προσωπικό και οι πυροσβέστες, σύμφωνα με Σουηδική εφημερίδα Göteborgs-Posten.

‘Έχω συζητήσει μαζί τους, καθώς τα hijab δεν πρέπει να δημιουργούν κίνδυνο όταν σβήνουν πυρκαγιές αλλά είναι πολύ θετικοί στο να τα φορούν ‘, δήλωσε η Iman Aldebe στο Göteborgs-Posten.

Πολλοί διαφώνησαν όταν ξεκίνησε η ιδέα με το hijab για την αστυνομίας το 2011, με τους επικριτές να τους κατηγορούν ότι προσπαθούν να εξισλαμίσουν τη Σουηδία ή να αναγκάσουν τις γυναίκες να φορούν θρησκευτικά ενδύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την σχεδιαστρια Adlebe, πρέπει να βοηθήσουμε τις μουσουλμάνες να εισέλθουν στη σουηδική κοινωνία, και να γίνουν αυτάρκεις.

Θέλω να οικοδομήσω γέφυρες, έτσι ώστε κανείς να μην μένει έξω από την κοινωνία ή να ζήσει από το κράτος, για το οποίο κατηγορούνται πολλές μουσουλμαάνες ‘, δήλωσε στο σουηδικό περιοδικό Nyheter24. ‘Για μένα, η Σουηδία αντιπροσωπεύει τη δημοκρατία και την ισότητα. Μεγάλωσα στη Σουηδία με αυτό.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Hellas-now.com

2 Σχόλια

  1. Και το ερώτημα,,,τι?θα περισώσει η Σουηδία από την ιστορία της!!!!Η Απάντηση… τίποτε….εξ αιτίας της αχαλίνωτης και άκρατης εκφυλιστικής τακτικής της…εδώ και πολλές δεκαετίες.Λυπάμαι!!!!!!!!!!!!!

  2. Unfortunately the climate in this Northern European country had a severe effect in the brains of some politicians to begin the Islamization of the country, in record time, despite the protest of the people. This is the beginning of a catastrophic situation with a variety of negative results in the majority of the country’s internal institutions. I hope the Swedish decision, is not to become an example for other Scandinavian countries.

Σχόλια (Το email σας δεν θα δημοσιευθεί)

Το σχόλιο σας
Το ονομά σας