Στα κάγκελα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: Πολεμήσαμε για τη “Μακεδονία” – Ποτέ δεν θα γίνει “Βόρεια”

Εκτός ελέγχου έχουν βγει οι εθνικιστές των Σκοπίων, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά πλεόν, προχωρούν σε προκλήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας. Σκοπιανοί εθνικιστές μιλούν συνεχώς για τη «Μακεδονία» και επισημαίνουν πως ποτέ δεν θα γίνει «Βόρεια».

Εντύπωση προκαλεί το ότι σε αυτό το κλίμα Ζάεφ και Τσίπρας πανηγυρίζουν και νιώθουν «περήφανοι». Νιώθουν περήφανοι για μια νέα εποχή αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια την οποία οι ίδιοι πυροδότησαν.

Βανδαλισμοί, απειλητική ρητορική και ψεύτικη ιστορία είναι όλα όσα έχτισαν και οικοδομούν έως και σήμερα το «κράτος» της πΓΔΜ και στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρέδωσα μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Με λίγα λόγια, ο αλυτρωτισμός για τον οποίο ξεκίνησαν όλα, όχι μόνο παραμένει, αλλά ενισχύεται κιόλας. Αντίστροφη μέτρηση πια για εδαφικές διεκδικήσεις. Και όλα δια χειρός… Τσίπρα.

Η Αντιπολίτευση στη Στρούγκα είχε συνεδρίαση για να εκλέξει τον υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, με τον οποίο το VMRO-DPMNE θα κατέβει στις εκλογές. Από εκεί είναι και το στιγμιότυπο με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μιλώντας στο ακροατήριο είπε ότι τις προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να τις μποϊκοτάρει το κόμμα, αλλά ότι είναι ακριβώς η ευκαιρία για να από-νομιμοποιήσουν την κυβέρνηση.

  Τουρκικό ΥΠΑΜ: Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε την Κρήτη!

Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφερόμενη στην αλλαγή της ονομασίας του κράτους είπε χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου πολέμησε για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι για τη Βόρεια», εκφράζοντας την αντίθεσή της στη νέα συνταγματική ονομασία του κράτους.

«Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το σημερινό μας γεωγραφικό όνομα είναι αποτέλεσμα υπαναχώρησης. Η ταυτότητα είναι στο επίθετο και αυτό πρέπει να το τονίζουμε», επεσήμανε η Σιλιάνοφσκα.

Η καθηγήτρια είπε ότι πιστεύει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει περισσότερα υπουργεία από αυτά που έχει η Ελβετία και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των υπουργών και των αναπληρωτών.
«Mόνο “Μακεδονία” ποτέ Βόρεια»

Πινακίδες με τη νέα ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» βανδαλίστηκαν από σλαβόφωνους «αρχαιομακεδόνες» εθνικιστές που έσβησαν το «Βόρεια» και άφησαν σκέτο το «Μακεδονία».

Ο πρώτες πινακίδες με το νέο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» υπέστησαν βανδαλισμούς λίγες μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή τους.

Από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνεται ότι το όνομα «Βόρεια» έχει σβηστεί και δίπλα έχει αναγραφεί «νίκογκας σεβέρνα», δηλαδή «ποτέ βόρεια».

Οι ανώνυμοι δράστες ως φαίνεται διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ με τις παραχωρήσεις προς την Ελλάδα με αντάλλαγμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  Τουρκικό ΥΠΑΜ: Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε την Κρήτη!

Μετά από αρκετά παρόμοια περιστατικά που έχουν αναφερθεί στις αστυνομικές Αρχές των Σκοπίων, εξετάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των σημάτων.

Προτεραιότητα δίνεται στις πινακίδες που τοποθετούνται στα σύνορα με την Ελλάδα.
«Το όνομα μου είναι Μακεντόνκα»

Εκτός από την αλλαγή της ονομασίας του κράτους από «Μακεδονία» σε Βόρεια Μακεδονία, υπάρχουν και καθημερινά ονοματολογικά… δράματα στη γειτονική χώρα. Πολλές γυναίκες βαφτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με το όνομα «Μακεδόνισσα».

Τώρα έχουν μπερδευτεί. Μία από αυτές είπε σε τοπική ιστοσελίδα:

«Το όνομά μου είναι Μακεντόνκα (Μακεδόνισσα) και δεν θέλω να το μετονομάσω σε Σεβερίνα (Βόρεια)». Αυτό δήλωσε η 35χρονη Μακεντόνκα Ρ, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Λόγω του ονόματός μου είχα διάφορα γεγονότα. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Πριν από μερικά χρόνια, στα ελληνικά σύνορα, ενώ περιμέναμε στη σειρά για είσοδο στην Ελλάδα, ένας από τους αξιωματικούς με ρώτησε: Κυρία μου ποιο είναι το όνομα σας;

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Του λέω: Μακεντόνκα (Μακεδόνισσα). Αναγκάστηκα να του δείξω το διαβατήριο για να με πιστέψει», λέει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας των Σκοπίων, υπάρχουν 1.772 γυναίκες που ονομάζονται Μακεντόνκα.