Νέες δηλώσεις του Ερντογάν…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να κάλεσε την Ελλάδα, όπως διαβάσατε νωρίτερα, «να μην ασχολείται με την Τουρκία», την ώρα που η Τουρκία ασχολείται με εμάς, αμφισβητώντας και παραβιάζοντας την εθνική μας κυριαρχία.

Μεταξύ άλλων όπως μετέδωσε ο «ΣΚΑΪ» από την Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας», καθώς «δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς».

  Τουρκία: Με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατικοποίηση της Λήμνου!

Μάλιστα έκανε και νύξη σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με πρώην Έλληνα δήμαρχο, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους “να μην ασχολούνται μαζί μας”, όπως “δεν ασχολούμαστε και εμείς”» αποκάλυψε ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.

Επιτέθηκε δε ξανά στην Κρήτη, διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων.

Από την άλλη όμως από την Τουρκία λένε πως η Κρήτη ανήκει κατά τρία τέταρτα στην επικράτεια τους. Αν στην Κρήτη ανέμιζε «μισοφέγγαρο», τότε η μεγαλόνησος θα είχε σίγουρα χωρικά ύδατα, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με την Τουρκία. Αυτό θέλουν για την Κρήτη.

  Γ. Τράγκας: Η Αθήνα οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Άγκυρα να βρει «λύση» με την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως οι Τούρκοι πρέπει να σταματήσουν να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

el.grLoading...