Για ποιους έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εφαρμογής των ποινών

Ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, η απόφαση ως προς το αίτημα αναστολής των ποινών που είχαν ζητήσει οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής και είναι απορριπτική σε ότι αφορά τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Μιχαλιάκο και άλλους έξι πρώην βουλευτές.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους.

Στην φυλακή οδηγούνται με καταδικαστική ποινή για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β’ΠΠ, πρώην βουλευτές ενός ενεργού κόμματος.

Είναι οι Ν.Μιχαλολιάκος, Η.Κασιδιάρης, Γ.Γερμενής, Η.Παναγιώταρος, Χ.Παππάς, Η.Ματθαιόπουλος, ενώ ο ευρωβουλευτής Γ.Λαγός προστατεύεται από την ασυλία του Ευρωκοινοβουλίου και για τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει.

Ακόμα και αν τεθεί ζήτημα άρσης της ασυλίας του είναι τέτοια η διαδικασία που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια.

Σύμφωνα με την απόφαση στη φυλακή οδηγούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι επτά που κατηγορούνται για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης».

Αναστολή παίρνουν μόνο όσοι είχαν ελαφρυντικά.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

pronews.grLoading...